Flot til fest – selvom du stadig ammer!

Jeg kan sagtens huske, hvordan det var, da jeg selv stod der. Foran spejlet. Før festen. Mens jeg vendte og drejede mig og prøvede at presse min post-graviditetskrop ned i en præ-ventekjole. Hvordan pokker skulle jeg kunne amme i den stramme ting? Hvordan skulle mine ammebryster overhovedet kunne være der, uden jeg lignede mini-Linse?

Da jeg nåede til barn nr. 3, var jeg ved at få det lært: At det at amme selvfølgelig er smukt og dejligt, men også lidt besværligt i forhold til festtøjet. Her er mine tip, som jeg håber, du kan bruge.

 1. Go simple, but elegant

Erkend at din krop ”strutter” mere end den plejer og klæd dig derefter. Pas på med for mange farver og travle mønstre. Det kan hurtigt virke konet.

 1. Invester i en god amme-BH

Festen starter inderst inde med en god amme-BH, der sidder godt. Der er intet mindre flatterende end en amme-BH, der er for lille, og som giver dig ”pat-deller” på ryggen. Sorry, der er bare ikke nogen pæn måde at sige det på.

 1. Vælg et ordentligt materiale

Nogle materialer klister sig til kroppen på en uheldig måde, så tjek lige, hvordan dit festtøj falder. Du har også tendens til at svede lidt mere, når du ammer, og derfor er naturlige materialer også at foretrække.

 1. Drop ventetøjet. Du ER ikke gravid mere.

Det er fristende at finde det behagelige ventetøj frem, men det er altså hverken godt for selvtilliden eller udseendet at dukke op til en fest med tøj fra din graviditet.

 1. Am diskret

Vælg eventuelt en ammekjole eller ammebluse med ammesnit, så du kan amme diskret til festen uden at sidde med et tæppe eller blottet overkrop.

Jeg ved, at det lyder banalt, men det betyder faktisk meget for festhumøret, at man har noget festtøj på, som man har det rart i og som man synes er pænt. Sådan har jeg i alle fald selv haft det.

Du kan se nogle forslag til amme festtøj ovenfor og nedenfor.  Uanset hvad, så håber jeg, du får hygget dig til festerne i din ammeperiode.

God fest!

This entry was posted in Ammekjoler til fest · Ammetøj. Bookmark the permalink.
Go Back
 • Bag Milker’s blog

  Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

 • Seneste indlæg

 • Følg os på Instagram

 • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms