Ny DR-artikel: Nyfødte på hospitaler går glip af amning

Modelfoto af @louisemias

En ny artikel fra DR.dk fortæller om, hvordan tidspres på hospitalerne ofte kan forårsage, at syge børn går glip af amning. Her hos Milker.dk har vi samlet nogle vigtige punkter fra artiklen, som vi tænker, du vil finde interessante. Du kan læse dem her:

Spædbørn udskrives uden fuld etableret amning

Grundet de mange positive effekter amning har vist sig at have på spædbørn, anbefales det ofte til mødre af sundhedspersonale. Dog viser nye tal at 4 ud af 10 indlagte spædbørn udskrives uden, at der er etableret fuld amning hos moren og barnet. Ifølge overlæge Jesper Padkær Petersen er årsagen til dette tidspres og mangel på sygeplejersker.

”Vi er bekymrede for, at det offentlige sundhedssystem i dag har så travlt, at rammerne for de nyfødte børn og deres mødre, når de er indlagt, ikke kan tilbyde den tryghed og støtte, der er nødvendig for, at amning kan etableres,”

– fortæller Jesper Padkær Petersen i artiklen fra DR.

Mangel på sygeplejersker

Hvis spædbørn er indlagt på neonatal-afdeling, kan det forekomme, at der er mangel på en ammerådgiver, da ammerådgivere på en neonatal-afdelinger typisk er sygeplejersker, som i forvejen er en mangelvare, selv på de nyfødtes afsnit. Dette oplever Jesper Padkær Petersen, og han siger:

”Hvis jeg skal vælge at bruge min sygeplejerske på et akut sygt barn eller ammerådgivning, så har jeg ikke noget valg. Jeg er altid nødt til at bruge dem på det sygeste barn.”

Derfor er der altså mange mødre, som ikke får etableret fuld amning med deres spædbarn på neonatal-afdelinger, da amning tager tid og tålmodighed, men ofte også professionel vejledning fra sundhedspersonale, som der altså ikke altid er til rådighed på hospitalerne.

Hospitalerne håber på en forbedring i fremtiden

Mange hospitaler rundt i landet ønsker at rette op på mangel af sundhedspersonale til ammerådgivning i fremtiden.
Neonatal-afdelingernes egen målsætning er, at 70 procent af nyfødte, som har været indlagt i over fem dage, skal ved udskrivelse være fuldt ammede. Dog viser nye tal fra regionernes kliniske kvalitetsudviklingsprogram, at dette kun gjaldt for 60 procent af de nyfødte sidste år.

”Man er nødt til at gøre det til et prioriteret mål, ellers kommer det ikke til at ske,”

– siger Jesper Padkær Petersen.

WHO’s og Sundhedsstyrelsens råd om amning

Ifølge WHO (Verdenssundhedsorganisationen) og Sundhedsstyrelsen er modermælk det bedre valg frem for modermælkserstatning. Amning bliver anbefalet blandt andet fordi, modermælken styrker et nyfødt barn, og så beskytter det barnet mod flere forskellige sygdomme og alvorlige infektioner. Desuden hjælper amning med at etablere tilknytningen mellem mor og barn.

Her hos Milker

Hvis du vælger, at amning er den rigtige vej at gå for dig, ønsker vi, her hos Milker.dk, at hjælpe dig på vej. Vi har masser af styles perfekt til amning og til hele året rundt! På vores hjemmeside kan du finde alt fra bløde amme-bh’er til skønne ammekjoler. Vores ammetrøjer i uld er især perfekte her til vinter.

Tjek nogle af vores nuværende yndlings styles ud her:

Blå løs ribstrikket ammebluse i Merino uld

Blå løs ribstrikket ammebluse i Merino uld

Ammeindlæg - 100% Økologisk Merino uld / Bambus - 12 cm i diameter

Ammeindlæg – 100% Økologisk Merino uld / Bambus – 12 cm i diameter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brun ammekjole med lommer og lynlås ammeåbning i merinould/viskose

Brun ammekjole med lommer og lynlås ammeåbning i merinould/viskose

Ammeskaller - 100% Organisk materiale - Til ømme brystvorter

Ammeskaller – 100% Organisk materiale – Til ømme brystvorter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Article Categories: Ammetøj · Amning · Babytips
Article Tags: ·
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms