5 gode råd mod graviditetskvalme

Langt de fleste kvinder døjer med kvalme og opkastning under deres graviditet. Her hos Milker har vi samlet nogle gode fakta og råd fra Rigshospitalet og Sundhedsstyrelsen, som forhåbentligt kan hjælpe dig godt på vej med din graviditet.

Hvad er graviditetskvalme?

Graviditetskvalme adskiller sig generelt ikke fra almindelig kvalme; om der så tales om kvalme efter mad, morgenkvalme og/eller aftenkvalme. Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvornår man får kvalme. Desuden får nogle kvinder ”kun” kvalme, mens andre også kaster også op.

Symptomer på graviditetskvalme

Udover at man selvfølgelig får kvalme og muligvis kaster op, kan andre symptomer på graviditetskvalme være træthed og manglende appetit. Kvalme for de fleste gravide er typisk værst om morgenen. Nogle kvinder oplever desuden, at kvalme ledsages af psykologiske faktorer såsom depressive episoder eller angst.

5 gode råd mod graviditetskvalme
1. Mange mindre snacks og måltider

Selvom man hurtigt kan miste appetitten, når man har kvalme, er det stadigvæk vigtigt, at man får næring til kroppen. Hvis man døjer med kvalme og opkast, kan det derfor være en god ide at spise mange mindre snacks og måltider i løbet af dagen, så det bliver nemmere at indtage.
Derudover er det en god idé at spise letfordøjelige fødevarer, gerne noget med højt protein- og kulhydratindhold og en mild smag. Desuden kan det være en god idé at undgå for høj indtagelse af fed mad eller mad, som er stærkt krydret eller røget.
Selvom det er meget subjektiv, hvad kvinder foretrækker at spise under perioder med kvalme, er der her forslag til nogle lækre snacks, der måske kan hjælpe dig på vej:

• Yoghurt
• Kiks
• Bananer
• Mandler
• Jordnødder
• Knækbrød
• Koldskål
• Frugtgrød

2. Husk meget væske!

Det er vigtigt at drikke rigeligt med væske, så man ikke bliver dehydreret, da dette hurtigere kan ske, hvis man kaster op. Drik gerne to liter væske om dagen hvor størstedelen er vand.

3. Søvn og hvile

Det er vigtigt at få ekstra søvn og hvile, da det selvfølgelig er et hårdt arbejde og udmattende for kroppen at være gravid.

4. Frisk luft

Det er altid en god idé at gå udenfor hver dag for at få noget frisk luft.

5. Vitaminer og mineraler

Ifølge Sundhedsstyrelsen bør gravide kvinder få et ekstra tilskud af vitaminer og mineraler. Husk derfor at tage de graviditetsvitaminer, som anbefales – du kan eventuelt spørge din læge, hvis du er i tvivl.

Vi håber, at du fandt disse 5 råd hjælpsomme. Derudover ønsker vi at gøre din graviditets oplevelse bedre og mere behagelig, og derfor anbefaler vi disse lækre og komfortable styles fra Milker. Og så ønsker vi dig en rigtig god graviditet!

 

Bløde sorte graviditetstrusser til over maven i Økologisk dyrket bambus fibre

Bløde sorte graviditetstrusser til over maven i Økologisk dyrket bambus fibre

Beige amme-BH til nat og dag i Økologisk dyrket bambus fibre

Beige amme-BH til nat og dag i Økologisk dyrket bambus fibre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bløde beige farvede graviditetstrusser til over maven i Økologisk dyrket bambusfibre

Bløde beige farvede graviditetstrusser til over maven i Økologisk dyrket bambusfibre

81% Merino Uld amme-BH med klikåbning

81% Merino Uld amme-BH med klikåbning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Article Categories: Babytips
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms