Ammeskaller

Er det første gang du hører om ammeskaller, som i virkeligheden er en spiselig delikatesse, hvor muslingeskallen genbruges til et nyt formål? Ammeskaller er en 100% naturlig løsning og et genanvendt produkt til lindring af revner og ømme brystvorter, som kan forekomme for de fleste førstegangsmødre ved ammestart, når man pludselig har en baby, der sutter på ens brystvorter konstant. Det har været anbefalet fra mor til datter gennem generationer i de sidste 1000 år, i Norge og Færøerne, som lindring af den nybagte mors iturevne brystvorter. Ammeskaller placeres på hvert bryst i din bh umiddelbart efter amning.

100% naturlig

Hvor kommer ammeskallerne fra?

Ammeskaller findes også i mange lande og kan se lidt forskellige ud, alt efter hvor i verden de kommer fra. Vores ammeskaller kommer fra Portugal, men dengang jeg selv ammede for 20 år siden, fik jeg mine fra Norge. De blev faktisk solgt på hospitaler rundt omkring.

Men i dag kommer de fleste ammeskaller fra Stillehavet, hvor de er en delikatesse. Men for nytlevende som ammeskaller her i Norden bliver de rengjort og poleret, så de er behagelige mod brystet og ser smukke ud, men al forarbejdning foregår uden kemikalier. Jeg elsker ideen om at genanvende ting, så de kan bruges igen og igen og gerne gives videre til en veninde eller en søster. De skal blot skylles i lunken vand. Et 100% naturligt produkt.

Hvorfor bruger man ammeskaller?

For det første er ammeskaller et 100% naturprodukt, og skallerne på indersiden er fyldt med magnesium, zink og kalk, som er de perfekte ingredienser til at hele dine ømme og iturevne brystvorter. På samme måde virker ammeskaller som et sårhelende middel mod sprækker og ømme brystvorter.

Hvordan fungerer ammeskaller?

Efter endt amning lægger man en ammeskal på hver brystvorte, og når den resterende mælk på dine brystvorter kommer i kontakt med indersiden af skallerne, køles de ned, lindres, og zink og kalk begynder helingsprocessen. Samtidig opsamler de også mælken fra dine dryppende bryster. Min erfaring er, at der går lidt tid, før mælken regulerer sig, og dine bryster ikke lækker mere.

Jeg kan også lige nævne, at jeg ikke havde ammeskaller med mine to første børn. Så hver gang jeg skulle amme, hang mine brystvorter fast i mine ammeindlæg og rev sår op. Det medførte, at det tog længere tid for mine bryster at hele. Komfort er afgørende, når man har hormonerne flyvende rundt i kroppen. For mig blev amning fantastisk, og jeg fik en god start.

Sådan bruger du dine ammeskaller: Step-by-Step guide

Ved modtagelse er det en god idé at sterilisere dine ammeskaller og eventuelt vaske dem med mild sæbe. Dette gøres for at undgå bakterier og udvikling af svamp.

Ammeskallerne placeres i din bh. Efter hver amning skal du placere ammeskallen på brystvorten mellem huden og ammeindlæg/bh. Det anbefales ikke at bruge dit par skaller i mere end 5 timer i træk. For at undgå svamp på brystvorterne er det altid en god idé at lufte tørre dine brystvorter. Har du super travlt, kan du altid tage en føntørrer og bruge kold luft. Husk, at svamp trives i fugtige miljøer, og hvis du skulle få svamp, er det som regel, fordi din baby har fået trøske og har smittet dig. Så skal du søge hjælp hos din egen læge, hvis det ikke forsvinder ved lufttørring.

Vedligeholdelse

En gang om dagen og mellem hver brug skal du skylle ammeskallerne i vand. Trods alle positive udtalelser og erfaringer fra Skandinavien og Frankrig er fordelene ved brugen af ammeskaller ikke videnskabeligt bevist. Mange mødre, som jordemødre har anbefalet brugen af et par ammeskaller, vidner regelmæssigt om deres magiske egenskaber! Tøv ikke med at dele din mening om ammeskaller og fortælle os om din egen erfaring.

Rigtig dejlig ammelyst / Adelaide

Article Categories: Ammetøj · Ammeundertøj · Amning · Barselsgaver · Uncategorised
Article Tags:
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms