Har du fået trøske, mens du ammer?

Jeg tror ikke, jeg kender nogen, der ikke fik trøske, mens de ammede deres baby og jeg fik det også selv.

Det er en svamp, der naturligt findes på huden og som barnet kan få under fødslen, hvis man har vaginal svamp og når man er gravid er kroppens hormoner jo helt ude i de ydre svingninger og derfor forekommer svamp relativ ofte under graviditet, det er helt almindeligt.

Så hvis baby er blevet smittet under fødslen og selvfølgelig bliver ammet, bliver svampen overført til dine brystvorter.

Hvad er trøske?

Trøske trives, som alle andre svampeinfektioner, utrolig godt i fugtigt miljø og da man jo ammer hele tiden, er brystvorterne jo i et fugtigt miljø mange timer om dagen.  Så det bedste er jo at lade dine bryster lufttørre Og hele tiden sørge for, hvis det ikke er en mulighed,  at skifte dine ammeindlæg så tit som muligt og husk, at hvis du bruger stof eller strikkede indlæg, at lægge dem i kogende vand, så alle bakterier dør.

Hvordan kommer man af med trøske?

Hvis du hurtigt opdager, at du har trøske, så kan det tages med dansk vand, som man smører på sine brystervorter og i munden på baby – selvfølgelig med hver sin klud  – og det gentager du ved hver amning, indtil trøsken er væk. Dansk vand ændrer nemlig PH-værdien, som giver svampen dårligere vækstbetingelser og nogle gange skal der ikke mere til, før trøsken forsvinder.

Jeg har hørt, at man også kan bruge kokosolie, som man smører sine på brystvorterene efter hver amning, da kokosolie også er svampehæmmende. Jeg har dog ikke selv prøvet denne version, men prøv lige at Google det, hvis du er i tvivl.

Og husk altid god hygiejne, da men ellers kan blive ved med at smitte hinanden igen og igen og det er der jo ingen grund til. Rigtig god amning 😉

NB: Hvis intet virker anbefales det at tage kontakt til egen læge.

Article Categories: Amning
Article Tags:
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms