Verdens 5 bedste babytip

Okay. Det er måske ikke garanteret verdens 5 bedste babytip. Alle babyer er jo trods alt forskellige. Men jeg har her samlet fem af de bedste råd, jeg har hørt om. Og dem vil jeg selvfølgelig rigtig gerne dele med dig.

 

1. Læg baby på maven – hver gang du skifter ble

Da en rutineret sundhedsplejerske foreslog min veninde at lægge hendes lille nyfødte baby på maven i forbindelse med bleskift, var hun noget tvivlende. Babyen klynkede jo og kunne knapt løfte hovedet, men sundhedsplejersken insisterede på, at det var den bedste måde at huske at træne ryg og motorik fra starten. Så hun blev ved.

Seks måneder senere havde hun den mest adrætte baby, jeg længe har set, som i øvrigt kravlede allerede. Hun gentog øvelsen med barn nummer 2, som også var meget motorisk stærk.

Når flere undersøgelser viser, at en del af vores børn udvikler motoriske problemer hen ad vejen, tænker jeg, at det her er et godt sted at starte.

 

2. Lær at sige pyt

Måske ligger der nullermænd på størrelse med en mindre pony under sofaen, men helt ærligt er det så vigtigt? I den periode du har en lille baby, er det godt at lære at sige pyt. Det vigtigste er, at det bliver en hyggelig tid, så sænk ambitionsniveauet.  Du får mere tid og overskud senere, så…ja så pyt! Måske findes der super, perfekte mødre i omgangskredsen, som når det hele, og godt for dem, men for de fleste af os andre, så vil der være ting, vi ikke når.

 

 3. Sluk mobilen

Jeg har selv svært ved det, men jeg prøver. Læg mobilen væk, så meget du kan, når babyen er vågen. Det skaber en anden ro og et andet nærvær, og det er faktisk en lettelse ikke hele tiden at skulle være på.

 

4. Undgå brystbetændelse

Desværre kan en ond brystbetændelse sætte en brat stopper for din amning. Derfor er det smart at være omhyggelig med ikke at blive for kold. Brug en ammebluse eller en ammenatkjole, så du kun blotter det minimale.

Her er et par forslag.

Sort ammetop med indbygget bh i bambus fibre

Sort ammetop med indbygget bh i bambus fibre

Sort ammetop i 100% uld

Sort ammetop i 100% uld

Sort ammekjole med lynlås

Sort ammekjole med lynlås

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Pæn, praktisk og lun ammekjole samt flot og praktisk ammetop.

 

5. Svøm med din baby

Allerede når babyer er et par måneder, kan man begynde på babysvømning. Og babyer elsker svømning. De er frie og vægtløse i vandet, og det er en kæmpe glæde at dele svømmeoplevelsen med dem. Samtidig er det super for deres motorik.

Jeg ved godt, at det er svært at komme ind på babysvømmehold i flere kommuner, men man kan sagtens tage sin baby med i vandet selv, de steder hvor der er opvarmede pools.

 

This entry was posted in Babytips. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms