Skal man egenligt spørge om lov til at amme i det offentlige rum?

På det seneste har der være store diskussioner om amning i det offentlige rum og hvad er reglerne egentligt og ER der nogle regler.

Så hvad er reglerne for amning i det offentlige rum ( i toget, i flyet, på et museum ect.)?

  • Er det nok at man er diskret og dækker sig til?
  • Har man ret til at amme alle steder? Dit barn har jo brug for mad og det kan man vel ikke forbyde det.
  • Skal man spørge om lov, der hvor man nu er?
  • Kan man blive bedt om at gå midt i en middag, hvis man er nødsaget til at amme sit barn?

Vi synes det er ret relevant for vores læsere og brugere af vores ammetøj, så vi har fundet frem til Jura eksperten og journalisten Erik Frodelunds svar på dette:

Svar:
BÅDE-OG! og TJA!
Lad os starte indendørs i private virksomheder, fx i restauranter, for her bestemmer ejeren, om gæster må amme deres børn uden at være dækket til. Derfor kan du smides ud af en restaurant, hvis du ikke efterkommer personalets opfordring til at dække dig til, og i den situation kan du forpligtes til at betale for dit halvspiste måltid.
Fortsætter vi indendørs, men i offentlige virksomheder, fx på et universitet eller i et tog, så er det op til den pågældende virksomhed at fastsætte såkaldte ordensregler. Derfor gælder i princippet det samme som i de privatejede restauranter.
Når du bevæger dig i det offentlige rum, fx på gader, strande mv., så kan amning uden tildækning i teorien være en overtrædelse af § 3 stk. 2 i bekendtgørelsen om politiets sikring af den offentlige orden:
“Det er forbudt at udvise uanstændig eller anstødelig opførsel, der er egnet til at forulempe andre eller vække offentlig forargelse”.

Efter vor opfattelse vil denne regel ikke blive brugt ved amning på gade og vej, da moralopfattelsen i samfundet har ændret sig ganske meget i de seneste mange år.
Går vi fx helt tilbage til 1976, så skrev Justitsministeriet følgende:
“Justitsministeriets tilslutter sig, at nøgenbadning og solbadning på strand uden tøj ikke i sig selv kan betragtes som uanstændig opførsel. Provokerende eller demonstrerende optræden over for andre badegæster eller færdsel uden tøj i beboelsesområder kan være det”.
J.G./E.F.

Så ja en lille smule rystende og for at være på den sikre side er det jo så en god ide at spørge om lov og så håber vi snart loven bare bliver lavet, vi lever jo i 2019 ikk! – rigtig god amning til jer alle.

 

This entry was posted in Amning. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms