Skal amning ødelægge nattesøvnen?

Vræææææl. Du kender lyden, og du ved, hvad det betyder. Mors lille guldklump er sulten igen. Træt rækker du ud efter babyen, mens du tænker på, at du ville give en million dollar for en god nats søvn.

Jeg kender det, og jeg ville ønske, at jeg kunne give dig det perfekte råd, så du fra i morgen havde verdens bedste nattesøvn. Men det kan jeg ikke. Det råd findes simpelthen ikke. Men jeg måske give dig nogle andre råd, så din søvn bliver en hel del bedre.

 

1. Er baby mæt?

Ja. Det er et banalt spørgsmål, men jeg ved af bitter erfaring, at en småsulten baby er en vågen baby. Babyer har det jo med at tage tigerspring, og måske er der brug for mere brændstof end for bare end uge siden? Er det nu, vælling skal introduceres? Fuldammer du stadig, så skal du måske amme med kortere intervaller før sovetid, så maven er fuld?

 

2. Tager du baby for hurtigt op?

Jeg havde selv tendens til at tage min første baby for hurtigt op af vuggen. Med nummer to og tre fandt jeg ud af, at babyen nogen gange selv kan finde tilbage til søvnen, hvis man nusser dem lidt. Får du faktisk vækket din baby helt ved at tage den op? Tænk over det og prøv at vente bare lidt, før du tager barnet op og ammer.

 

 3. Er værelset køligt?

Igen et banalt råd, men når man er gennemtræt, kan det være svært at tænke klart. Min erfaring er, at et køligt, næsten småkoldt soveværelse er det bedste for en baby at sove i. Sørg derfor for at lufte godt ud og måske lade vinduet stå på klem. Tænk hvis en del af grunden til at baby vågner, er baby simpelthen bliver for varm?

 

4. For meget støj?

Det er meget normalt at have babyen stående ved siden af sengen i soveværelset, men det betyder også, at der er ekstra larm, når I går i seng, hoster eller skal op at tisse i løbet af natten. Kan det tænkes, at det vækker baby? Hvis du har mulighed for det, så prøv at lade babyen sove i et separat rum, med babyalarm selvfølgelig.

 

 5. Hvad med din nattesøvn?

Det er selvfølgelig ikke kun baby, som skal sove godt. Det gælder også dig. Er dit soveværelse køligt og uden flimrende skærme? Og hvad med nattøj? Her kan mit ammenattøj være en god løsning. Jeg har ammenatkjoler i naturlige materialer, som gør det nemt for dig at amme uden at skulle sidde halvnøgen og risikere brystbetændelse. En ammenatkjole er efter min mening en god investering i din nattesøvn. En lille luksus i hverdagen, som bare er rar.

Style SOFIA er vores mest populære ammenatkjole.

Sort/hvid stribet ammenatkjole i økologisk bomuldOrange stribet ammenatkjole i økologisk bomuld

Ammenatkjole 639,-

  • Økologiske, naturlige materialer i en let og behagelig kvalitet. Den findes i mange skønne farver.

Du får også lige et billede af denne ammetop i pink med. Den har ikke særlig meget med nattesøvn at gøre, men det er en glad farve, som klæder de fleste. Den findes også i grøn, som kjole.

Der er også nogen som siger, at glade dage giver gode nætter.

Knus Adelaide

Pink ammetop med læg ved bryst i bambus fibreMørkegrøn ammekjole uden ærmer i bambus fibre

Article Categories: Ammetøj · Amning
Article Tags:
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms