Pas på – eller jeg ammer

Tiderne skifter. Ja. Jeg ved det godt, men jeg har alligevel ret svært ved at forstå den voksende modvilje mod ammende kvinder i det offentlige rum.  Amning er da noget af det mest naturlige i verden, og man kan sagtens amme uden at dele sine bryster med alle mennesker omkring sig. Hvis det altså er det, som støder? Jeg har ærlig talt svært ved at forstå forargelsen.

Hvis kvinder ikke må amme deres børn, når der er behov, men i stedet skal gemme sig væk, så bliver det jo endnu mere besværligt for mødre med små børn at komme ud i verden. Og kan man ikke frygte, at ammeperioden kommer under pres og afkortes, fordi det både er uvelkomment og besværligt at amme? Af alle andre opfordres, vi kvinder jo til at amme? Et budskab over 95% af danske kvinder har taget til sig. Vi må da nærmest have verdensrekord i amning. Er medaljen et forbud mod at amme offentligt?

Herregud…det er bare amning

Helt ærligt, er det den form for ny-puritanisme, som gode gamle Jørgen Leth advarer os mod, når caféejere og andet godtfolk går i chok over en ammende mor og et glimt af et par bryster. Og jeg frygter det ikke stopper her. Snart må vi vel heller ikke amme på offentlige pladser og i parker. Vi bliver nødt til at stoppe den begyndende ammeforskrækkelse.

Jeg bliver derfor også så glad, når ammende kvinder siger stop og laver happenings, hvor de ammer løs. Sådan! siger jeg bare. Vi skal ikke finde os i, at andre vil gøre amning til noget skamfuldt hemmelighedskræmmeri, vi skal snige os til.

Dermed siger jeg ikke, at ammende kvinder kan gøre, hvad der passer dem. Slet ikke. De skal naturligvis opføre sig ordentligt, som alle andre og hverken efterlade skrald eller parkere barnevogne, som spærrer indgange. Men helt ærligt, det ved de ammende kvinder, da godt allerede. Så lad dem nu bare amme løs. Det er godt for ungerne og for mødrene. Så slap nu lidt af.

Du kan læse mere om kampen for retten til amning her.

Article Categories: Amning
Article Tags: ·
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms