Må man drikke alkohol når man ammer?

Hvad er Milker’s holdning til amning og alkohol?

Her på kontoret har vi sammenlagt ca ammet i 12 år, med alle de børn vi har fået gennem tiden, og det står for egen regning når vi, er kommet frem til og siger, at alting med måde.

Vi har talt om det, en del på kontoret og vi er nogenlunde enige alle sammen og har alle drukket alkohol under, efter graviditet og mens vi ammet, men når det er sagt, er vi også alle samme enige om, at vi generelt har levet sundere under vores graviditet. Der ske jo noget med én, når der lever et lille menneske inde i din krop. Det er jo mentalt en vild rejse man er på – både i krop og sind.

Så i forhold til alkohol og amning har vi følgende råd:

  • Brug din sunde fornuft og en øl eller et glas vin, mener vi ikke skader dit barn. Alle vores børn er fuldt funktionelle og raske trods det faktum at vi alle har drukket lidt alkohol under vores graviditeter.

 

  • Man kan jo følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om maximalt at drikke 7 genstande pr uge, mens du ammer. Sundhedsstyrelsens anbefaling er dog, at alkohol indtag, sker efter amning, da en genstand tager 2-3 timer at forbrænde. Og hvis det skulle ske at baby lige pludselig vågner og du lige har drukket et glas vin eller en øl, så går det også, da det kun er en forsvindende lille del af alkoholen, der gives videre til din baby, så fortvivl ikke.

 

  • Man kan jo også, hvis man skal til fest og ved at der måske ryger 4-5 genstand ind, være forberedt og have den foregående uge lavet et lille mælke depot, så man giver baby den mælk og så barnet ikke bliver ammet før kroppen selv har forbrændt alkoholen, inden man ammer sit barn igen.

 

Det var bare lidt gode råd herfra, men når alt kommer til alt så bliver du nødt til at mærke efter, om du har det ok med at tage et glas vin eller en øl og være ligeglad med, hvad andre tænker. Du må være forberedt på, at alle har en mening om, hvordan man skal være forældre og specielt dem som ikke selv er blevet forældre endnu.

This entry was posted in Amning. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms