Kan man begå fejl når man ammer?

1) Det er en fejl at tro at dit barn skal ammes hver 3-4 time

Det har i mange år været sådan, at man troede, at et nyfødt barn skulle spise ca. hver 3 time. Og  hvis baby gerne ville have mælk oftere, skulle man holde baby hen, så det passede med et tidsinterval på ca. 3 timer.

Så vi takker videnskaben for at have fundet ud af, at det ikke helt forholder sig sådan. Jo et barn skal ammes 6-8 gange i døgnet, men nogle gange har barnet brug for at blive ammet hyppigere og andre gange har det brug for en lang søvn. Så det kan være du ammer mange gange i løbet af aftenen, men til gengæld sover baby 6 timer gennem natten. Så det bedste er at lade barnet styre, hvornår det er sultent og har brug for mad og det er at anbefale at barnet ligge rigtig meget hud mod hud de første dage efter fødslen, så man får godt gang i amningen.

Den første mælk er super vigtig, så det er meget vigtigt, at barnet har adgang til dit bryst også selv om det hyggesutter. I er jo i gang med at opbygge et samarbejde.

 

2) Det er en fejl at tro at ens barn skal have fuldstændig ro

Nogle tror, at et barn skal have fuldstændig ro, men faktum er, at et barn har brug for at mærke at du er der. Så det er rigtig skønt at se, at der er kommet en masse slynger og bæreseler i brug! Dit barn har jo ligget i din mave i 9 mdr og er vant til din hjerterytme, din stemme og bevægelser og du har jo ikke skruet ned for lyden, da du var gravid, så baby er fuldstændig vant til dine rytmer og dit humør, duft og stemme.

 

3) Det er en fejl at baby lærer at sove igennem hurtigt

Faktisk er det sådan, at man som mor producerer mere prolaktin (mælkestimulerende hormon) om natten og det skal du bruge for at opretholde en mælkeproduktion. Så det er i virkeligheden meget op til barnet, hvor hurtigt det lærer at sove igennem. Så man må væbne sig lidt med tålmodighed og måske tage en lur om eftermiddagen. De fleste børn har brug for amning om natten de første 5-6 mdr.

 

4) Det er en fejl, at barnet, efter at have sovet, skal have det andet bryst

Hvis din baby er faldet i søvn ved dit bryst midt i amningen, hvilket jo ofte sker, da det jo er anstrengende og hårdt arbejde for de små pus at få mælken ud af brystet. Så skulle det ske, at baby falder i søvn og tager en lur på 1-2 timer, så husk at lægge barnet til det samme bryst igen, da det er super vigtigt at du får tømt brystet helt. Det er ubetinget den bedste måde at undgå brystbetændelse på. Når baby så har tømt det bryst og stadigvæk er sulten, så først da går baby i gang med det andet bryst.

 

5) Det er en fejl, at man skal sidde ret op og ned, når man ammer

Faktisk er det en god idé at amme på forskellige måder, da din baby får stimuleret sin sutteevne og brystet bliver tømt bedst muligt. Så du skal endelig amme i alle mulige positioner – siddende, stående og liggende – det er også mest behageligt for dig selv. Husk dog altid at have et glas vand indenfor rækkevidde, det kræver store mængder af væske at producere mælk.

This entry was posted in Amning · Brystbetændelse. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms