Hvorfor gør amning ondt?

En af de ting, som kom mest bag på mig, da jeg havde født mit første barn og skulle i gang med amningen var, at det gjorde ONDT. De første dage gik det fint nok, men så i løbet af ganske kort tid følte jeg, at mine brystvorter var som åbne sår.

Jeg VILLE amme, hvis det var muligt, så jeg sad der med mine pludseligt opståede kæmpebryster, og græd af smerte for hvert sug min datter tog af mit bryst. En meget smertefuld og meget ynkelig (jeg var ikke nogen helt og havde meget ondt af mig selv) amning var det de første par uger.

MEN når det er sagt, så gik det over lige så hurtigt som det kom. Mine brystvorter var ikke vant til at blive suttet på, og derfor blev de MEGET ømme, sprækkede og blødte. En baby kan altså bare gå til den og sutte, og det skal dine brystvorter altså lige vænne sig til.

En anden ting, som også kom bag på mig var, at der ophobede sig store knuder i mine kæmpestore bryster. Jeg havde meget mælk og mit lille barn kunne i starten ikke sutte det hele ud, og derfor kom der store knuder. Men jeg fandt ud af, at jeg kunne massere disse knuder væk – jeg satte mig i badet på en skammel og så masserede jeg dem væk en for en samtidig med at jeg lod mælken løbe ud – det gjorde nas, men jeg behøvede kun at gøre det et par gange, for da amningen var kommet i gang og baby begyndte at tage mere fra, så forsvandt problemet.

En anden ting, som jeg heller ikke var forberedt på var, at da jeg så fik mit andet barn, så tænkte jeg, at nu havde jeg jo fået ”hård hud” fra sidste amning. Men NEJ – sådan er det ikke – det hele starter forfra, og det tager også 2 uger anden gang, du skal amme. Så det du skal vide, når du starter med at amme er:

  1. Det gør ONDT at amme de første 2 uger, indtil dine brystvorter har vænnet sig til at blive suttet på.
  2. Det gør ligeså ondt HVER gang du får et barn – dine brystvorter skal hærdes hver gang.
  3. Du kan mildne sprækker og sår med salve fra apoteket – spørg blot efter det.
  4. HOLD ud – selv om det gør ondt – det går over i løbet af 1-2 uger.

Alt for damerne har en god artikel om, hvorfor det gør ondt at amme her.

Men det gode budskab er, at når først de første par uger er gået, og de ømme bryster har vænnet sig til at amme, så fungerer det altså bare. Og hvis man så samtidig kan se lidt pæn ud i en smart ammetop, ammebluse eller ammekjole, så gør det amningen lidt lettere. Se hvad jeg har fundet af ammetøj til dig her:

Højhalset ammebluse i uld

Højhalset ammebluse i uld

Højhalset ammebluse i uld

Højhalset ammebluse i uld

Højhalset ammebluse i uld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ammebluse i grøn med rund hals og knapper langs siden

Ammebluse i grøn med rund hals og knapper langs siden

Ammebluse i grøn med rund hals og knapper langs siden

Ammebluse i grøn med rund hals og knapper langs siden

Ammebluse i grøn med rund hals og knapper langs siden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klassisk grøn ammetop med flæse i blød uldstrik

Klassisk grøn ammetop med flæse i blød uldstrik

Klassisk grøn ammetop med flæse i blød uldstrik

Klassisk grøn ammetop med flæse i blød uldstrik

Klassisk grøn ammetop med flæse i blød uldstrik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grøn amme bh til mindre barm

Grøn amme bh til mindre barm

Grøn amme bh til mindre barm

Grøn amme bh til mindre barm

Grøn amme bh til mindre barm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grøn ammebluse med blå striber

Grøn ammebluse med blå striber

Grøn ammebluse med blå striber

Grøn ammebluse med blå striber

Grøn ammebluse med blå striber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grøn ammepullover i strik

Grøn ammepullover i strik

Grøn ammepullover i strik

Grøn ammepullover i strik

Grøn ammepullover i strik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Ammetøj · Ammeundertøj · Amning. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms