Hvad fanden er meningen! Amning er naturligt

Okay. Jeg er forarget. Og jeg har lyst til at råbe: Hvad fanden er meningen! Grunden er, at det tilsyneladende bliver stadig mere ildeset at amme sit barn offentligt.

De seneste tal fra England viser, at kun 1 barn ud af 200 stadig ammes, når det er 12 måneder, og selvom jeg godt ved, at England ikke er Danmark, så ser vi desværre igen og igen, at internationale trends også slår igennem her i landet. Der er desværre mange eksempler i udlandet og også i Danmark på, at ammende kvinder bliver råbt af eller bliver bedt om at forlade stedet.

Hvorfor er det, at vi kan forarges så meget over en uskyldig handling som amning – og som ALLE undersøgelser viser gør barnet sundere, stærkere og klogere – når vi i samme gadebillede synes, det er super lækkert med unge mænd og kvinder, som viser stort set alt? Det skal de selvfølgelig have lov til….men hvorfor må ammende kvinder så ikke? Det er dobbeltmoral, så det basker.

Så det her er altså super?

Så det her er altså super?

Men det her er dybt forargeligt og langt ude??

Men det her er dybt forargeligt og langt ude??

Fik jeg i øvrigt sagt, at amning også modvirker overvægt hos børn og brystkræft hos moderen. What’s not to like? Om jeg fatter, at noget så naturligt skal begrænses. Hvis vi bliver ved, ender det med at være så isolerende og besværligt at amme, at kvinder ammer kortere og i værste fald slet ikke ammer. I England er det tal nu 24% og i stigning.

Når det er sagt, så skal man naturligvis tage hensyn til andre og være høflig. Men det skal man jo altid. Det har ikke noget med amning at gøre. Det er god stil at være en anelse diskret, men vi taler ikke om at gemme sig ude på toilettet af skam.

Heldigvis er danske og skandinaviske kvinder stadig rigtig gode til at amme deres børn. Og jeg håber sådan, at vi holder fast og ikke lader os presse af en uforståelig og misforstået nypuritanisme.

Her er et par gode bud på, hvordan du kan holde brystet varmt og undgå brystbetændelse og samtidig være lidt diskret, når du ammer.

Sort ammebluse - løs kort model i bambus fibre

Sort ammebluse – løs kort model i bambus fibre

Lækker, lækker ammebluse der kan bruges til det meste. Ammeblusen sidder super godt på alle størrelser og er en skøn løs model, som samles med en manchet ved hoften. Den kan sagtens både bruges til hverdag og fest og har en skøn grå farve.

Ammebluse åbnes ved de små perlemors knapper i ærmet.

Blå ammebluse med striber i økologisk bomuld

Blå ammebluse med striber i økologisk bomuld

 

Langærmet mørkeblå ammebluse i økologisk bomuldsjersey. Ammeblusen har et klædeligt slå-om look, og en dyb hals udskæring.

Ammeblusen åbnes under brystet og gør det praktisk og let at amme diskret overalt.

Grå ammekjole med slå-om look

Grå ammekjole med slå-om look

 

Denne ammekjole er en flot klassiker med sit slåom look. Så skal du til fest eller står en højtid lige for døren, ville jeg ikke tøve et øjeblik!

Det, at ammekjolen har empiresnit,  gør jo mirakler for kroppen og fremhæver alt det gode.

Selvfølgelig lavet i naturlige materialer.

 

 

 

 

Kilder:

http://www.dailymail.co.uk/health/article-3421956/British-mums-breastfeeding-rates-worst-word.html

http://www.telegraph.co.uk/women/womens-health/11288974/What-is-Britains-problem-with-breastfeeding.html

 

 

This entry was posted in Ammetøj · Amning. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms