Hemmeligheden bag succesfuld amning

Fem gode råd til hvordan du får amningen til at lykkes!

Da jeg fik mit første barn, var hospitalsstuen fuld af familie og venner, som kom for at besøge os og den lille nye. Det var dejligt. Og så alligevel ikke. For alle gæsterne gjorde, at jeg havde svært ved at fokusere på amningen. Der var simpelthen ikke ro nok.  Jeg kunne ikke finde ud af at bede folk om at være stille, for jeg ville ikke være uhøflig, når de var kommet langvejs fra for at hilse på os. Resultatet var, at jeg var urolig, og det kunne mit lille barn sagtens mærke. Han mistede interessen for amningen, og det var simpelthen umuligt for mig at sige fra og bede om en lille pause.

Det går hurtigt galt

Creme/sort stribet ammekjole med i 100 % økologisk bomuld

Creme/sort stribet ammekjole med i 100 % økologisk bomuld

Nu var jeg heldig. Amningen lykkedes alligevel, men jeg ved fra flere veninder, at det netop var i de første dage, at det gik skævt. Amningen blev aldrig vellykket men derimod en stresset affære, som til sidst måtte opgives. Og i et land, hvor vi om nogen kender til vigtigheden af amning, er det noget, som kan skabe dårlig samvittighed – uanset hvor meget alle prøvede at få det til at lykkes.

Hemmeligheden bag succesfuld amning er måske ikke revolutionerende forskning, men det kan være sværere at lykkes med amning, end du tror. Og der er ting, som kan spænde ben, selvom du er kommet godt i gang. Her er efter min mening de bedste råd til en succesfuld og hyggelig amning.

 

 1. Sig fra og bed om ro. Skab en tryghedsbobble

Bed om ro, når du skal amme. Gå ind i rummet ved siden af og skab en lille tryghedsbobble, hvor den nyfødte kan amne i ro. Vær ikke bange for at støde folks følelser. De fleste vil forstå, og hvis de ikke gør, så er det bare ærgerligt. Ro kan være helt afgørende.

 

 1. Beskyt brystvorterne

De små ammebørn skal i starten have lidt hjælp, så de ikke sutter på det yderste af brystvorterne. Det kan nemlig give smertefulde sår. Put brystvorten helt ind i munden, det mindsker sandsynligheden for sår. I starten skal du gøre det løbende under amningen. En lille ting, som kan gøre en kæmpe forskel.

 

 1. Undgå brystbetændelse

Brystbetændelse er utroligt smertefuldt og kan hurtigt sætte en stoppe for en ellers vellykket amning. Kom det i forkøbet ved ikke at blive kold. Brug varme sokker, gode brystindlæg og brug en lun ammebluse, så du eksponerer mindst muligt hud. Fx denne ammenatkjole eller denne lune strikkjole.

 

 1. Få en ”bodyguard”

Selvom du selv har svært ved at sige fra, har din mand, mor eller søster måske lettere ved det. Aftal, at de holder folk væk, mens du ammer eller beder om ro – selvfølgelig på en pæn måde. På den måde er i flere om at få amningen til at lykkes.

 

 1. Nyd det!

Det er relativt kort tid vores børn ammer, og det samspil man har med barnet er med til at skabe unikke bånd. Nyd det. Giv dig tid. Det er super hyggeligt – og så er det sundt.

This entry was posted in Amning · Brystbetændelse. Bookmark the permalink.
Go Back
 • Bag Milker’s blog

  Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

 • Seneste indlæg

 • Følg os på Instagram

 • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms