Gode råd om jul og amning

For mange af os er julen en af årets hyggeligste årstider, men det er også sæsonen fyldt med stress, fed mad og alkohol. Ammer du, kan det derfor give god mening at være opmærksom på årstidens påvirkning af din amning.

Hvis du pisker rundt og stresser, så har du måske svært ved at finde ro, og det kan muligvis påvirke ammesituationen. Jeg har selv prøvet at ville skabe den perfekte, hyggelige jul, og det var den muligvis også, men jeg var bare så træt, at jeg næsten ikke registrerede det. Jeg kunne knapt holde øjnene åbne.

Med andre ord er det måske ikke i perioden, hvor du har helt små børn og ammer, at du skal skrue max op for juleambitionsniveauet?

Jeg har skrevet fire gode råd til dig, som jeg håber, kan hjælpe dig til en dejlig jul.

  1. Drop den perfekte jul

At holde jul er et stort arbejde og måske er det i år, at ambitionsniveauet skal skrues lidt ned. Det er banalt, men det vigtigste er jo at være sammen, ikke om flæskesværdene er perfekt sprøde eller om julepynten er flot og farvekoordineret.

 

  1. Køb dine gaver online

Hvis du bare en gang har prøvet at juleshoppe med en baby på slæb i et tætpakket storcenter, så ved du, hvad jeg mener, når jeg siger: Lad være. Det er trættende og udmattende. Og slet ikke hyggeligt. Hvorfor prøver du ikke i stedet at købe dine gaver online i år, så kan du gøre det, når babyen sover.

 

  1. Find ro i en travl tid

Det er let at lade sig rive med i julestressen men prøv at lade være. Det er stadig vigtigt, at du skaber ro omkring ammesituationen, for det giver den bedste amning, hvis du spørger mig.

 

  1. Hold igen med mad og drikke

Julen handler i den grad om mad og drikke, og selvfølgelig skal du nyde det. Men det handler selvfølgelig også om at holde lidt igen, så babyen ikke påvirkes unødigt af det, du spiser og drikker. Du kender selv din baby og ved måske allerede, om babyen påvirkes meget eller lidt af det du spiser. Sundhedsstyrelsen anbefaler også, at du undgår alkohol, når du ammer. Men det ved du jo allerede.

Sort ammekjole med slå-om snit

Sort ammekjole med slå-om snit

Julen er en dejlig tid, og den første jul med jeres lille nye familiemedlem er noget ganske særligt. Der skal sikkert tages en masse fotos for at forevige juledagene.  Muligvis i denne flotte ammekjole, som du både kan bruge juleaften og i de kolde måneder, der følger. Se den smukke ammekjole her.

Husk, babyer er ret ligeglad med juletræer og julemad. De vil bare føle sig trygge og mætte sammen med mor og far.

Glædelig jul

This entry was posted in Amning. Bookmark the permalink.
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms