5 myter om amning!

Jeg er heldig. Hver eneste dag har jeg kontakt med mødre, som ammer deres børn, og dermed får en helt  speciel oplevelse sammen med barnet. Desværre oplever jeg også, at der florerer mange myter om amning. Ofte overleveret fra ældre familiemedlemmer, som i bedste mening, gengiver nogle af de myter, de selv har hørt gennem årene. Ja, du ved sikkert, hvad jeg mener.

Derfor har jeg sat mig for at punktere 5 af de myter, jeg oftest møder om amning.

 

Myte 1:  Hvis du har små bryster, er det ikke sikkert, du har mælk nok

Jeg kan af personlig erfaring sige, at denne myte er noget vrøvl.  Og heldigvis bakker fagfolkene mig op. Mælkeproduktion handler om udbud og efterspørgsel, og små bryster producerer den mængde mælk, som der er brug for. Faktisk handler bryststørrelsen også snarere om, at store bryster har mere fedt end om antallet af mælkekirtler.

 

Myte 2: Barnet skal kun ammes hver 3-4 time

En sejlivet myte, som stammer fra et gammeldags ønske om at kunne kontrollere barnets søvn- og spisemønster. Og den er helt forkert. Barnet skal selvfølgelig ammes efter behov. Samtidig kan du få både brystbetændelse og tilstoppede mælkegange, hvis du kun ammer sådan.

 

Myte 3: Amning giver hængebryster

Jeg har desværre mødt flere kvinder, som har undladt af amme, fordi de troede, at amning ville give dem hængebryster. Man ser, at brysterne bliver mere slappe, men det er noget, som allerede sker UNDER graviditeten, og udviklingen har ikke noget med amningen at gøre. Myten er opstået, fordi man som regel først opdager forandringen efter amningen, og så har pilen peget på amning.

 

Myte 4: Hvis babyen får flaske, vil det ikke amme længere

Det er rigtigt, at man helst ikke skal introducere sutteflasken, før amningen er veletableret. Men når det er sket, så kan man godt bruge sutteflaske, hvis mor skal ud. Jeg har selv gjort det adskillige gange med tre forskellige børn, når jeg skulle noget vigtigt, hvor små børn ikke kunne komme med. Selvfølgelig er amning bedst, men sutteflasken kan bruges som alternativ i en snæver vending ved at bruge udmalkning.

 

Myte 5: Stop med at amme omgående, hvis du får brystbetændelse

En myte fra den gode gamle ammestue, som jeg har mødt flere gange. Barnet tager ikke skade af at amme, selvom du har brystbetændelse. Faktisk er amning noget af det bedste, du kan gøre for at undgå brystbetændelse. Bare husk at holde dig varm og få tømt brysterne helt. Helst ikke noget med at amme lidt på begge bryster. Få et bryst tømt helt, før du starter på et andet. Det er min erfaring.

Så am løs også selvom det kan gøre ondt i en overgang.

I den forbindelse får du lige et bud på nogle flotte ammekjoler og lækre ammebluser, som kan være med til at forhindre brystbetændelse. Får uanset hvad, så er det virkelig ikke rart.

blogfoto1

Model Chloè. En af mine personlige favoritter i den nye sæson. Selve navnet emmer af stil, og det er lige præsis hvad denne ammekjole har! Den er helt med på trenden om, at kjoler nu skal gå under knæet. Ammekjolen har den helt rigtige pasform til tidens trend, den er lidt baggy på den fede måde og den har lommer og er super cool med lynlås åbning.

Fås også i grå.

Pris 869,-

 Se mere her

 

blogfoto2

Denne ammekjole har et fantastisk flatterende snit, og jeg er sikker på, at du bliver vild med den. Materialet er det blødeste, økologiske bambusviskose, og du kan bruge den både til hverdag og fest.

Fås i flere fede farver

Pris 799,-

Se mere her

blogfoto3

Lækker ammetop i blød uldstrik i en smart blå farve. Ammetoppen har brede stropper og en dyb rund udskæring, og åbnes under brystet, så du kan amme.

Toppen kan bruges under en cardigan eller en skjorte. En top der både holder dig varm og flot.

Pris 499,-

Læs mere her

 

Sort/Hvid Stribet ammebluse i økologisk bomuldsstrik

Sort/Hvid Stribet ammebluse i økologisk bomuldsstrik

Striber. Striber. Striber. Årets stærkeste trend og super flot snit. Ammebluse i blød bomuldsstrik, som du kan bruge til alt.

Fås i flere farver.

Pris 560 DKK.

Se mere her

 

Kilder:

https://www.mybrestfriend.com/breastfeeding/breastfeeding-blog/20-facts-about-breastfeeding-that-you-didnt-know/

http://1health.id/en/article/category/others/10-myths-and-facts-about-breastfeeding-1103.html

 

 

 

Article Categories: Ammetøj · Amning
Article Tags: ·
Go Back
  • Bag Milker’s blog

    Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

  • Seneste indlæg

  • Følg os på Instagram

  • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms