Jeg er heldig. Hver eneste dag har jeg kontakt med mødre, som ammer deres børn, og dermed får en helt speciel oplevelse sammen med barnet. Desværre oplever jeg også, at der florerer mange myter om amning. Ofte overleveret fra ældre familiemedlemmer, som i bedste mening, gengiver nogle af de myter, de selv har hørt gennem årene. Ja, du ved sikkert, hvad jeg mener.
Derfor har jeg sat mig for at punktere 5 af de myter, jeg oftest møder om amning.
Myte 1:  Hvis du har små bryster, er det ikke sikkert, du har mælk nok
Jeg kan af personlig erfaring sige, at denne myte er noget vrøvl. Og heldigvis bakker fagfolkene mig op. Mælkeproduktion handler om udbud og efterspørgsel, og små bryster producerer den mængde mælk, som der er brug for. Faktisk handler bryststørrelsen også snarere om, at store bryster har mere fedt end om antallet af mælkekirtler.
Myte 2: Barnet skal kun ammes hver 3-4 time
En sejlivet myte, som stammer fra et gammeldags ønske om at kunne kontrollere barnets søvn- og spisemønster. Og den er helt forkert. Barnet skal selvfølgelig ammes efter behov. Samtidig kan du få både brystbetændelse og tilstoppede mælkegange, hvis du kun ammer sådan.
Myte 3: Amning giver hængebryster
Jeg har desværre mødt flere kvinder, som har undladt af amme, fordi de troede, at amning ville give dem hængebryster. Man ser, at brysterne bliver mere slappe, men det er noget, som allerede sker UNDER graviditeten, og udviklingen har ikke noget med amningen at gøre. Myten er opstået, fordi man som regel først opdager forandringen efter amningen, og så har pilen peget på amning.
Myte 4: Hvis babyen får flaske, vil det ikke amme længere
Det er rigtigt, at man helst ikke skal introducere sutteflasken, før amningen er veletableret. Men når det er sket, så kan man godt bruge sutteflaske, hvis mor skal ud. Jeg har selv gjort det adskillige gange med tre forskellige børn, når jeg skulle noget vigtigt, hvor små børn ikke kunne komme med. Selvfølgelig er amning bedst, men sutteflasken kan bruges som alternativ i en snæver vending ved at bruge udmalkning.
Myte 5: Stop med at amme omgående, hvis du får brystbetændelse
En myte fra den gode gamle ammestue, som jeg har mødt flere gange. Barnet tager ikke skade af at amme, selvom du har brystbetændelse. Faktisk er amning noget af det bedste, du kan gøre for at undgå brystbetændelse. Bare husk at holde dig varm og få tømt brysterne helt. Helst ikke noget med at amme lidt på begge bryster. Få et bryst tømt helt, før du starter på et andet. Det er min erfaring.
Så am løs også selvom det kan gøre ondt i en overgang.
I den forbindelse får du lige et bud på nogle flotte ammekjoler og lækre ammebluser, som kan være med til at forhindre brystbetændelse. Får uanset hvad, så er det virkelig ikke rart.
Model Chloè. En af mine personlige favoritter i den nye sæson. Selve navnet emmer af stil, og det er lige præsis hvad denne ammekjole har! Den er helt med på trenden om, at kjoler nu skal gå under knæet. Ammekjolen har den helt rigtige pasform til tidens trend, den er lidt baggy på den fede måde og den har lommer og er super cool med lynlås åbning.
Fås også i grå.
Pris 869,-
 Se mere her
Denne ammekjole har et fantastisk flatterende snit, og jeg er sikker på, at du bliver vild med den. Materialet er det blødeste, økologiske bambusviskose, og du kan bruge den både til hverdag og fest.
FÃ¥s i flere fede farver
Pris 799,-
Se mere her
Lækker ammetop i blød uldstrik i en smart blå farve. Ammetoppen har brede stropper og en dyb rund udskæring, og åbnes under brystet, så du kan amme.
Toppen kan bruges under en cardigan eller en skjorte. En top der både holder dig varm og flot.
Pris 499,-
Læs mere her
Striber. Striber. Striber. Årets stærkeste trend og super flot snit. Ammebluse i blød bomuldsstrik, som du kan bruge til alt.
FÃ¥s i flere farver.
Pris 560 DKK.
Se mere her
Kilder:
http://1health.id/en/article/category/others/10-myths-and-facts-about-breastfeeding-1103.html