10 sjove facts om amning

Kære ammende mødre

Undersøgelser har for længst dokumenteret, at børn, der ammes, bliver klogere, sundere og stærkere, men der er også en række andre sjove fakta om amning.

Jeg har samlet 10 af dem her:

 1. Du forbrænder en masse kalorier

Hvis bare man havde den forbrænding, som amning giver, hele livet. Typisk forbrænder du 500 kalorier alene på at producere mælk til babyen. Da jeg selv havde født, raslede kiloene også af i starten, så den store forbrænding er helt sikkert noget, jeg selv kan nikke genkendende til

 1. Amning kan give krampe

Når du ammer, udløses et hormon, som kan føre til krampe i livmoderen. Det er helt ærligt ikke særligt rart, men kramperne er alligevel gode, fordi de hjælper livmoderen med at trække sig sammen til normal størrelse igen.

 1. Mælken kommer ud af flere kanaler

Selvom det kan virke som om, mælken kommer ud af en enkelt stor kanal, er der i virkeligheden flere små kanaler. Typisk mellem 4 til 20 pr. bryst.

 1. Babygråd kan få mælken til at flyde

Normalt udløser babyens sutten et hormon, som får mælken til at flyde, men mindre kan også gøre det. Fotos af en baby eller lyden af babygråd kan også stimulere hormonet og få mælken i gang.

 1. Man kan blive afhængig af amning

Visse studier tyder på, at nogle kvinder kan blive afhængige af den rare følelse, amning kan give. Dog er der intet, som tyder på, at der er tale om en stærk afhængighed.

 1. Brystmælk har helende kræfter

Brystmælk indeholder antistoffer, som beskytter babyen mod infektion. Det betyder, at du i tilfælde af mild blekløe eller anden mild irritation, kan bruge nogle dråber brystmælk.

 1. Hurtige og langsomme spisere

Nyfødte babyer kan bruge mellem 5 og 40 minutter på at amme. Amning tager altså bare den tid, det tager.

 1. Drenge ammer mere end piger

Studier har vist, at babydrenge i gennemsnit ammer lidt større mængder mælk end piger. Hvorfor det forholder sig sådan, er der dog umiddelbart ingen forklaring på.

 1. Amning mindsker risikoen for kræft

For hvert år du ammer, mindsker du risikoen for brystkræft med 6%. Længere ammeperioder nedsætter også risikoen for livmoderkræft.

 1. Amning sparer dig en masse penge

Amerikanske undersøgelser viser, at en ammende mor i USA sparer mellem 14-21.000 kroner ved at amme sit barn i sammenligning med at købe mælkeerstatning. Om tallet helt er det samme i Danmark, ved jeg ikke, men der er i alle fald en stor besparelse her også

Du får selvfølgelig også lige et par forslag til nogle lækre, men samtidig praktiske ammebluser og ammestrik.

stribet-ammekjole

Striber. Striber. Striber. En af årets stærkeste trends og samtidig en super smart ammebluse.

Materialerne er naturlige, og ammeåbningen gør det nemt for dig at amme dit barn diskret.

Prisen er DKK 399

Køb den her

 

Sort ammebluse - løs kort model i bambus fibre

Sort ammebluse – løs kort model i bambus fibre

Denne flotte ammebluse i strik har en fantastisk sort farve. Den er flot til både jeans og nederdel. Snittet er en anelse figurfølgende uden at sidde stramt, og det gør denne ammebluse meget flatterende. Der er fine knapdetaljer, som skjuler den praktiske ammeåbning.  Den bliver en af efterårets favoritter.

Ammeblusen findes i øvrigt i flere flotte farver og er lavet i naturlige materiale.

Prisen er DKK 579

Køb den her

sort-ammekjole

Hvem siger ammetøj ikke kan ligne en million. Denne ammekjole hedder Chloè. Selve navnet emmer af stil og det er lige præcis hvad denne ammekjole har! Den er helt med på trenden om, at kjoler nu skal gå under knæet. Ammekjolen har den helt rigtige pasform til tidens trend, den er lidt baggy på den fede måde og den har lommer og er super cool med lynlås åbning. Simpelthen en ”Must have”.

Prisen er DKK 869

Køb den her

Kilder:
https://www.ovuline.com/guide/10538/weird-facts-about-breastfeeding
http://www.todaysparent.com/baby/breastfeeding/15-cool-facts/
http://www.health-foundations.com/blog/2013/11/19/15-cool-facts-about-breastfeeding

 

This entry was posted in Ammetøj · Amning. Bookmark the permalink.
Go Back
 • Bag Milker’s blog

  Hej. Jeg hedder Adelaide, og det er mig, som skriver Milkers blog. På min blog finder du artikler om amning, babyer, familieliv med mere. Selv er jeg gift og har tre dejlige børn. Det er også mig som står bag design, produktion og kundekontakt hos Milker.

 • Seneste indlæg

 • Følg os på Instagram

 • Kategorier

Sign on to get special offers first

We will award you with our ten best tips for nursing moms